ECOffee Consumers: Creating Conscious Coffee Consumers with Sustainable Habits for Enhancing the Sustainable Coffee Industry

Erasmus+ KA2
2022-1-HU01-KA220-ADU-000085720

EU_flag-Erasmus_vect_POS
ECOffee consumers_logo suggestions_Oldal_5-1

Partnerek és kapcsolattartók

Koordinátor

Partnerek

TUDÁS ALAPÍTVÁNY

logo-tudas

Tudás Alapítvány (Foundation of Knowledge) 1994-ben alakult. Célja:

  • fiatal művészek és művészeti tárlatok,
  • oktatók és kutatók,
  • könyv- és lapkiadás segítése,
  • kiadványok megjelentetése,
  • tudományos és művészeti konferenciák szervezése,
  • az európai népek kulturális kapcsolatainak ápolása,
  • a magyar kultúra külföldi megjelenítése, patronálása,
  • tehetséges diákok tanulmányainak támogatása.

A felsorolt általános célkitűzéseken belül külön hangsúlyt fektet az alábbiakra:

  • a gazdasági és agrárterületen dolgozó oktatók és kutatók, a gazdasági és agrárképzésben részt vevő főiskolai, egyetemi hallgatók, az agráriumban érintett gazdálkodók versenypozíciójának javítása: korszerű, versenyképes ökonómiai, mezőgazdasági, környezetvédelmi, vidékfejlesztési stb. ismeretek átadásán keresztül;
  • természeti és a kulturális értékek megőrzése,
  • kulturális értékek gyarapítása új művészeti alkotások (szobrok, képek, könyvek, színházi bemutatók, irodalmi, zenei stb. művek) létrehozásának támogatásával;
  • történelmi hagyományok ápolása,
  • a népi kultúra feltárásának, megőrzésének és elsajátításának előmozdítása;
  • egészséges életmódra és életszemléletre nevelés.

Bővebb információ

STRATEGIC OMNIA RESEARCH AND TECHNOLOGY DEVELEOPMENT LTD.

omnia

Az OMNIA célja a fenntartható kutatás és innováció, partnerek globális hálózatával működik együtt a holnap fenntartható világának építése érdekében. Az OMNIA multidiszciplináris csapata ciprusi irodáiból fenntartható megoldásokat és stratégiákat kínál és fejleszt ki számos szolgáltatáson keresztül, beleértve a tanácsadást, a kutatást és az ágazatközi együttműködéseket. Az OMNIA a projektek fejlesztéséhez és terjesztéséhez szükséges erőforrásokkal rendelkező hatalmas globális hálózatot alakított ki számos helyi és nemzetközi szervezettel együttműködve a vállalkozói és informatikai üzletfejlesztés területén.

A szervezet speciális szolgáltatások széles skáláját kínálja az állami és magánszervezetek számára az alábbi fenntartható fejlődési területeken helyi, európai és nemzetközi szinten:

  • Fenntartható fejlődés
  • Intelligens mezőgazdaság
  • Környezetvédelmi mérnök
  • Körkörös gazdaság
  • Innovatív tanulás
  • Okos/zöld városok
  • Fenntartható közlekedés
  • Nemek közötti egyenlőség
  • Vállalkozás- / Start-up fejlesztés
  • Térinformatika / GIS
  • CSR (Corporate Social Responsibility = Vállalati Társadalmi Felelősségvállalás)

Emellett az OMNIA szakértelmét arra használja fel, hogy az innovatív ötleteket minőségi projektekké alakítsa olyan nemzeti és nemzetközi programok számára, mint például a Horizon2020, Interreg, Erasmus+, LIFE+. A csapat több mint 50 éves tapasztalattal rendelkezik a projektek koordinálásában és végrehajtásában. Az OMNIA szolgáltatásai közvetlenül kapcsolódnak 11 SDG-hez (Sustainable Development Goals = Fenntartható Fejlődési Célok), miközben közvetetten elősegítik a többi fejlesztését.

Küldetés:

  • A fenntartható fejlődés területén elismert szervezetté fejlődni nemzetközi hálózatok erősítésével és együttműködések kialakításával az Európai Unió és külföld oktatási, kutatási programjaiban való részvétel által.

Vízió:

  • Intelligens stratégiai megoldások és azokat erősítő partnerségek biztosítása a befogadóbb és fenntarthatóbb jövő érdekében.

Célok:

  • Magas szintű kutatások folytatása különböző területeken és egyedi megoldások biztosítása.
  • A vállalkozói szellem, a hatékony iránytás és a társadalmi változás ösztönzése.
  • A fenntartható fejlődés előmozdítása a Fenntartható Fejlődési Célokkal (SDG) összhangban
  • Oktatási és képzési programok létrehozása különféle partnerek számára és
  • intelligens, innovatív megközelítések kidolgozása a turizmus, a mezőgazdaság és a körforgásos gazdaság ágazataiban.

Bővebb információ

EUROPEAN INSTUTUTE FOR LOCAL DEVELEOPMENT

eild

A „European Institute for Local Development” (EILD) 2009-ben alakult független, nem kormányzati szervezetként, amelynek tagjai európai polgárok és regionális fejlesztési tevékenységek támogatásában érdekelt szervezetek. Az EILD küldetése, hogy következetesen olyan innovatív, magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtson, amelyek javítják a régiók gazdaságát és az életminőséget a városi és vidéki területeken azáltal, hogy támogatják és előmozdítják a tagok és partnerek közötti tapasztalatcserét a nemzetközi együttműködés, az ügyes hálózatépítés, valamint a további haladás és növekedés érdekében. Szervezetünk céljai és hálózata támogatják ezen küldetésünk teljesítését. Gazdasági, társadalmi és környezeti szempontból előnyös kezdeményezésekkel járulunk hozzá a térség egészének kiegyensúlyozottabb integrációjához a lakosság életminőségének széleskörű javítása érdekében.

  • Mivel a technológia szerepe az emberi valóságban többcélúvá és többszintűvé válik, az EILD számos területen alkalmazta az IKT-t, mint például az oktatásban és az üzleti életben, valamint más területeken is.
  • Az EILD nem formális és formális szakképzést, IKT-oktatást és innovatív oktatási tevékenységeket végez. Más szóval az EILD speciális oktatást biztosít meghatározott csoportok számára.
  • A gamifikáció (játékosítás) egy új képzési módszer, amit korán bevezetett szervezetünk, és nagy tapasztalattal rendelkezünk az ilyen innovatív eszközök kialakításában.
  • Az EILD magas minőséget biztosít szolgáltatásai és felhasználó-kezelése terén azáltal, hogy erős és aktív profilt tart fenn a regionális és nemzetközi kutatás és technológiai fejlesztés területén, rugalmas piaci stratégiákat alkalmaz, innovatív eszközöket alkalmaz szolgáltatásainak optimalizálására.
  • Az EILD nagy szakértelemmel rendelkezik az IKT-eszközök és e-platformok létrehozásában is.
  • Az EILD hatékony szoftvert fejlesztett az információ átviteléhez az osztálytermi táblákról az intelligens eszközökre, beleértve az interaktív táblát és a kamerát is.
  • Az EILD célja az innovatív ötletek régiók közötti terjesztése, más régiókkal való nemzeti vagy nemzetközi szintű együttműködés a területfejlesztés érdekében.

Bővebb információ

TROPICALASTRAL LDA.

tropical

A TropicalAstral Lda egy magán felnőttoktatási szolgáltató és fordítócég, amely főként Algarve térségében működő vállalati ügyfelekre összpontosít, és üzleti vezetők számára magánnyelvoktatást nyújt.

A TropicalAstral az üzleti növekedés és/vagy a piac (újra)pozicionálásának fokozását célzó szolgáltatások széles skáláját kínálja. A TropicalAstral weboldal- és mobilalkalmazás-tervezést (iOS és Android), valamint közösségimédia-platformokat hoz létre és kezel, integrált közösségimédia-stratégiákat biztosítva ügyfeleinek.

A TropicalAstral jelentős belső tapasztalattal rendelkezik az oktatási erőforrások, a weboldalkészítés, valamint a mobilalkalmazások fejlesztése és tartalomkészítése terén. A TropicalAstral tulajdonosa létrehozta a „The Language Menu” elnevezésű weboldalt, amelynek világszerte mintegy 35 000 közreműködő tanára van. A TropicalAstral technikai és kreatív szakértelme kulcsfontosságú hozzájárulást jelent az ECOffee Consumers-projekthez.

A TropicalAstral munkatársai széleskörű tapasztalattal rendelkeznek a disszemináció és valorizáció területén és a közösségi médiával való együttműködésben az EU projektek eredményeinek terjesztése érdekében. Munkatársaik több mint 50 uniós projektben vettek részt, többek között az Erasmus+, a TOI és Justice programokban.

2008-tól részt vettek Grundtvig-együttműködésekben és mobilitási projektekben partnerként és koordinátorként is. Számos olyan projekben dolgoztak, amelyek a bevándorlók integrációjával és nyelvtanulásával foglalkoztak.

Míg a TropicalAstral egy újonnan bejegyzett cég, munkatársai korábban különböző cégek alkalmazottaiként vettek részt uniós projektekben. A TropicalAstralban hat fizetett alkalmazott dolgozik, akik mindegyike aktívan részt vesz a projektek feladatainak végrehajtásában.

Bővebb információ

UNIVERSITEIT MAASTRICHT

maastricht

A Maastrichti Egyetem (UM) egy elsőrangú nemzetközi egyetem, amely számos területen végzett kutatásainak minőségéről híres. Az UM a Times Higher Education (THE) szerint 2022-ben a 127. helyen áll a világ egyetemei között, erős pontszámmal kutatási eredményeinek láthatóságában (azaz az idézettségben), és a 2021-es THE-rangsorban a világ legjobb fiatal egyetemei között a 6. helyen áll. Az UM nemzetközi jellegéről ismert, alkalmazottainak 40%-a, hallgatóinak 50%-a külföldről (több mint 100 országból) érkezett. Ezenkívül a School of Business and Economics (SBE) egy híres üzleti és közgazdasági iskola, amely a 2021-es THE-rangsorban a 62. helyen áll világszerte, és a világ legjobb háromkoronás akkreditált üzleti iskolái közé tartozik (EQUIS, AACSB és AMBA), amely csoportba a világ üzleti iskoláinak mindössze 1%-a tartozik.

Az UNU-MERIT egy egyedülálló kutatóközpontként és posztgraduális iskolaként működő intézet több mint 80 PhD-ösztöndíjas és 130 mesterszakos hallgató számára. Ez egyben egy ENSZ agytröszt is, amely a tudomány, az innováció és a demokratikus kormányzás politikai kérdéseinek széles skálájával foglalkozik. Az UNU-MERIT a tudománynak, a technológiának és az innovációnak a tágabb értelemben vett különleges szerepére fókuszál a fejlődés és a társadalmi jólét javításában nemzeti és nemzetközi szinten. Azzal foglalkozik, hogy az egyének, a magán- és állami szervezetek, intézmények és országok a fejlődés minden szakaszában hogyan tudják jobban kihasználni a tudást a növekedési és fejlődési lehetőségek megteremtésére és fokozására.

Az Európa közepén található UNU-MERIT azt vizsgálja, hogyan tudnak felzárkózni az országok – fejlődő országok, feltörekvő és átmeneti gazdaságok, valamint európai iparosodott gazdaságok –, amelyek némelyike lemaradt, míg mások előretörtek, a század globális, egyenlőtlen játékterében, az egyenlőtlenség és a társadalmi kirekesztés növelése nélkül. A központ kutatási és szakpolitikai munkája során előtérbe helyezi az állam sajátos szerepét, a nemzeti intézmények szerkezetét és irányítását, jellemzőit és hatékonyságát, hogy tájékoztassa a feltörekvő gazdaságokat arról, hogyan tudnak felzárkózni és versenyezni a technológiai élvonalban.

Ebben a széles körű globális kontextusban az UNU-MERIT kutatási küldetése, hogy több betekintést nyújtson abba a társadalmi, politikai és gazdasági nemzetközi és helyi kontextusba, amelyben az innováció és a technológiai változás létrejön, adaptálódik, kiválasztódik, terjed és továbbfejlődik. Az Intézet kutatási és képzési programjai az innováció és a szellemi tulajdonvédelem nemzeti és nemzetközi irányításával, valamint a tudás létrehozásával és terjesztésével foglalkozó szakpolitikai kérdések széles skálájával foglalkoznak. Az intézet fontos szerepet tulajdonít az érdekelt felekkel, politikai döntéshozókkal, gyakorlati szakemberekkel és társadalmi vállalkozókkal való közvetlen kapcsolattartásnak, és különféle módszerekre támaszkodik, mint például a felmérések elemzése, az esetalapú elemzések, a kvantitatív-kvalitatív összehasonlító elemzések, a diskurzuselemzések és a szereplőközpontú intézményi elemzések. Az innovációs rendszereket és folyamatokat több szinten (pl. szereplő, technológia, ágazati, nemzeti vagy regionális rendszerek), keresztmetszeti és/vagy longitudinálisan elemzik.

Bővebb információ

RAZVOJNA AGENCIJA SOTLA

sotla

A fejlesztési ügynökség egy olyan intézmény, amely Szlovénia délkeleti részén (a horvát határ mellett) számos település számára lát el közszolgáltatásokat. Szakmai tudásunkkal támogatjuk a helyi kezdeményezéseket, ötleteket, gondoskodunk a kulturális örökségről és a területfejlesztésről.

2001 óta az RA Sotla jelentős projekttapasztalattal rendelkezik. Munkatársaink hozzászoktak a különböző projektek koordinálásához, megvalósításához, fejlesztéséhez, létrehozásához és menedzseléséhez, különböző partnerekkel, különböző programokban.

Az RA Sotla főbb tapasztalatai a következők:

  • projektmenedzsment (hazai és nemzetközi projektek),
  • projektek tartalmi megvalósítása,
  • projektek adminisztratív és pénzügyi irányítása,
  • rendezvények szervezése,
  • PR-menedzsment,
  • tanulmányok, állapotelemzések készítése a vállalkozások, a turizmus, a vidékfejlesztés és a kulturális örökség területén,
  • promóciós kiadványok készítése, készítése és/vagy
  • üzleti tervek szerkesztése.

Az RA Sotla a közszféra és a kkv-k támogató szervezeteként működik. Ötleteket készít projektekhez, vagy az ötleteket projektekké alakítja. Ingyenes tanácsadást és útmutatást nyújt a teljes üzleti folyamat során a cégalapítástól a projektötletek elgondolásáig és azok megvalósításáig. Széleskörű vállalatirányítási szakértelemmel rendelkezik, valamint vágya és szenvedélye, hogy segítséget nyújtson a fiatal vállalkozóknak a sikeres működéshez. Kiemelten segít a vidéki kis- és középvállalkozásoknak – amelyek kihívásokkal szembesülnek az innovatív üzleti modellek alkalmazása terén – versenyképességük növelése érdekében.

A Sotla Fejlesztési Ügynökség fő munkaterületei:

  • vidékfejlesztés,
  • kis- és középvállalkozások fejlesztése,
  • turizmusfejlesztés,
  • fiatalokkal való munka,
  • a természeti és kulturális örökség megőrzése,
  • a környezeti és az emberi erőforrások megőrzése.

Munkánk része továbbá piaci gazdasági tevékenységek végzése: DIIP (projektberuházás-azonosító okmányok) készítése, pályázati tanácsadás stb. Koordinátorként, partnerként a különböző hazai és nemzetközi projektekben (LEADER/CLLD, Interreg, V-A Szlovénia-Horvátország, Erasmus+, EU for Citizens stb.) sok éves tapasztalattal rendelkezünk.

A projektek a turisztikai, az ökológiai és kommunális projektektől a vidékfejlesztésig és számos szlovén és nemzetközi állami vagy magánszervezettel való partnerség kialakításáig terjednek.

Bővebb információ

KÖVESSEN BENNÜNKET A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN!

A KEZDÉSHOZ SZKENNELJE BE A QR-KÓDOT!

FOLLOW US! (1)