Szakmai látogatás (M1) – Norvégia

EGT Alap
HU08-0081-M1-2016

EEA-Grants-logo

A Tudás Alapítvány (TA) 3 munkatársa vesz részt a látogatáson.
Fogadó intézmény: Norwegian University College for Agriculture and Rural Development (HLB)
A látogatás időpontja: 2017. augusztus 11-18.

A látogatás időtartama alatt a TA munkatársai megismerkednek a HLB oktatási tevékenységével, infrastruktúrájával, személyi állományával, továbbá a norvégiai turizmus helyzetével, kihívásaival (előadások, konzultációk eredményeként). A HLB mellett megismerkedünk a Norwegian Institute of Bioeconomy Research (NIBIO) turizmusban betöltött szerepével is.

A TA bemutatja saját tevékenységét és a magyar vidéki turizmus (különösen a Dél-Alföldi Régió és Csongrád megye) aktuális helyzetét, továbbá beszámol a 2017 nyarán Izlandon tett szakmai látogatásának eredményeiről.

A bemutatkozások után a tárgyalásokat folytatunk a HLB rektorával és munkatársaival az együttműködés további lehetőségeiről az alábbi szakterületeken: a) egészség- és wellness-turizmus; b) online szállásközvetítő szolgáltatások működése (home hosting, Airbnb stb.); c) állatok és turizmus, az állatok jogai, állati jólét; d) szabadtéri kikapcsolódás és kalandturizmus. Összevetjük a norvégiai és magyar állapotokat az izlandival. Megvizsgáljuk milyen a két-, illetve háromoldalú projektek benyújtására van lehetőség a közeljövőben a felsorolt szakterületeken ((EEA Grants, Erasmus+ KA1, KA2: mobilitás, startégiai partnerség stb.)

Találkozunk a régió (Délnyugat-Norvégia) turisztikai kulcsszereplőivel, meglátogatjuk a legfontosabb turisztikai látványosságokat, megismerkedünk a vidéki turizmus helyi szolgáltatásaival. Megvizsgáljuk milyen együttműködések alakíthatók ezen szereplőkkel.

A projekt eredményeit tanulmányban, újságcikkben foglaljuk össze, amiket közzéteszünk az alapítvány honlapján, megjelentetjük a helyi sajtóban. Tájékoztatjuk a Csongrád megyei turisztikai szakképzés szereplőit tapasztalatainkról, a pályázati együttműködési lehetőségekről, hozzálátunk az új projektek tervezéséhez.