CARE for Mental Youth’s Health

Erasmus+ KA2
2021-2-PL01-KA220-YOU-000050154

EU_flag-Erasmus_vect_POS
Logo-1

Összefoglaló

A mentális egészségügyi problémák mintegy 84 millió embert érintenek EU-szerte (a legtöbb országban az emberek több mint 1/3-át). Széleskörű pusztító hatást gyakorolhatnak az emberek életére, akár öngyilkossághoz is vezethetnek (globálisan 40 másodpercenként egy eset fordul elő). A fiatalokat, a nőket és a hátrányos helyzetű csoportokat tartják leginkább veszélyeztetettnek. A „Health at a Glance: Europe 2020” c. jelentés szerint a COVID-19 világjárvány és az azt követő gazdasági válság súlyosbította a mentális betegek terheit, mivel a megszokott életmódon jelentősen változtatni kellett: társadalmi távolságtartás, bezártság, fizikai tevékenységek hiánya stb. jellemezte ezt az időszakot. A WHO szerint négy súlyos depresszióban szenvedő emberből három nem részesül megfelelő kezelésben, és a mentális betegségek kezelésének összköltsége több mint 600 milliárd euróra becsülhető az EU-ban. A mentális egészséggel kapcsolatos tudatosság növekszik világszerte és különösen Európában. Partnerségünk szeretné megelőzni ezt a terhet, és szilárd érzelmi alapot kíván építeni a fiatalok számára.

Célkitűzések:

  • Javítani a fiatalok tanulási minőségét, befogadó képességét és jólétét az érzelmimenedzsment-eszközök bevonásával a képzési folyamatba. E cél elérése érdekében tréninget szervezünk Spanyolországban.
  • Bővíteni a partnerszervezetek ismereteit az érzelmi menedzsment működésével kapcsolatban a hátrányos helyzetű célcsoportok körében. E cél elérése érdekében két rövid képzést szervezünk, egyet Magyarországon, egyet Lengyelországban.
  • Online platformon keresztül biztosítani alapvető – nem formális – oktatási eszközöket az érzelmi menedzsmentről fiataloknak és ifjúságsegítőknek. Az online platformon elérhetők lesznek a három képzés során összegyűjtött ismeretek, tananyagok. A platform gyakorlati feladatokat is fog tartalmazni.
  • Az érzelmi menedzsment fontosságának tudatosítása, a fiatalok magas színvonalú nem formális oktatásához való hozzájárulás, különös tekintettel a döntéshozókra.
  • Ellátni más európai ifjúsági munkásokat és fiatalokat új, gazdagított érzelmi menedzsment megközelítésekkel és technikákkal.

A projekt céljainak elérése érdekében meghatároztunk néhány konkrét célt és várható eredményt:

  • Képzési tevékenységeket fogunk végezni a fiatalok érzelmi kezelésének elősegítésére szolgáló technikákról és megközelítésekről.
  • Képzési tevékenységeket folytatunk a hátrányos helyzetű fiatalok érzelmi menedzselésének elősegítésére szolgáló technikákról és megközelítésekről.
  • A képzési tevékenységek során megszerzett ismereteket egyesítjük, hogy a hátrányos helyzetű fiatalok és nők érzelmi menedzseléséhez releváns új anyagokat hozzunk létre egy online platformon.
  • A fiatal résztvevők által megszerzett új ismereteket és készségeket azok alkalmazásával véglegesítjük, miközben együttműködünk a partnerszervezetek kedvezményezettjeivel és közösségeivel.
  • Belső workshopokat fogunk szervezni, hogy a kidolgozott módszertant továbbadjuk a személyzet többi tagjának, a fiataloknak és a döntéshozóknak.
  • Erőteljes terjesztési kampányt fogunk végrehajtani helyi / regionális / nemzeti és nemzetközi szinten az online platform népszerűsítésére, hogy minél szélesebb réteg számára váljék elérhetővé a közzétett tananyag.

A projekt futamideje: 23 hónap (2022. május 1 – 2024. március 31.)