Smart Agriculture Smart Farmer (SASFA)

Erasmus+ KA2
2022-1-TR01-KA210-ADU-000082770

EU_flag-Erasmus_vect_POS
WhatsApp-kép, 2023-03-01, 08.52.06

A projekt összefoglalója

Projektjavaslatunk célja, hogy uniós partnerekkel együttműködve hozzájáruljunk az intelligens gazdálkodási gyakorlatok elterjesztéséhez és ezáltal a környezeti fenntarthatósághoz.

A legkonkrétabb célok, amelyeket a „Smart Agriculture Smart Farmer” c. projekttel szeretnénk elérni:

    • A projektben részt vevő uniós partnerek és helyi partnerünk, a TABİT lássák az intelligens mezőgazdasági gyakorlatokkal kapcsolatos tevékenységeket a különböző régiókban, és gyarapítsák tapasztalataikat.
    • A jövőbeli együttműködési partnerségek megalapozása.
    • Intelligens gazdálkodási gyakorlatok összeállítása a projektpartnerek városaiban, és ezeknek a jó gyakorlatoknak a megosztása a gazdákkal.

A gazdálkodók, akikkel Kerületi Igazgatóságunk együttműködik és számukra mezőgazdasági képzést nyújt, alacsony iskolai végzettségűek, vidéki életük és alacsony jövedelmük miatt hátrányos helyzetben élnek.

Munkatársaink célja, hogy szakmai segítséget nyújtsanak ezeknek a gazdálkodóknak a hazai és külföldi jó gyakorlatok megismertetésével. Úgy gondoljuk, hogy nagy előnyt jelent majd minden érintett számára, ha ezen az úton haladunk együtt az Efeler Agrárkamarával, amely a projekt tárgykörünkhöz kapcsolódó legilletékesebb civil szervezete kerületünkben.

Az elvégzendő tevékenységekben munkatársaink az intelligens mezőgazdasági gyakorlatok helyszíni megtekintésével gyarapítják tudásukat, fejlesztik kompetenciáikat az általuk oktatott tárgyakban.

A projekt keretén belüli mobilitási tevékenységek lebonyolítása után eszmecserékre kerül sor az általunk előkészített képzés tartalmáról. Így gazdagodik a képzés tartalma, amelyet gazdáinknak átadunk a későbbiekben.

Az intelligens mezőgazdasági alkalmazásoknak köszönhetően a digitális megoldások hozzájárulnak a nagyobb hatékonyság eléréséhez, az egységnyi területen előállított termékek mennyiségének növeléséhez. A mezőgazdasági termelésben felhasznált ráfordítások csökkentésével kevesebb vetőmag, kevesebb műtrágya, kevesebb víz és üzemanyag kerül felhasználásra. Ahhoz, hogy ezekből az előnyökből részesüljünk, elengedhetetlen feltétel a szakmai tudás ilyen irányú fejlesztése a gazdák körében.

A projekt futamideje: 18 hónap (2022. december 1 – 2024. május 31.)