Projektek

Összes
Futó projektek


A projekt célja
Partnerek
Eredmények
Fotók
Linkek
Facebook 1
Facebook 2
Facebook 3

A projekt logója

Conscious Use of Natural Resources (CONATURE)

A projekt összefoglalója

Minden történelmi korszaknak megvannak a maga értékei, attitűdjei és perspektívái. A kommunizmus előtti időszakot fejlett, extenzív mezőgazdaság, erdőgazdálkodás jellemezte, ahol a generációk természetes módon, egymásnak adták át a szakmai ismereteket. Az emberek számára fontos, életet megújító szerepe volt a helyi természeti értékek tiszteletének. A szakmai tudás közvetlen módon, apáról fiúra szállt a közösen végzett munkafolyamatok által. Ez a természetes folyamat megszakadt a kommunizmus és a globális piacgazdaság korában, aminek következtében szinte helyrehozhatatlan károk keletkeztek számos hagyományos szakma, szakmai ismeret eltűnésével.

A projekt fő célkitűzése olyan innovatív eszközök kifejlesztése, digitális technológiák támogatásával, melyek lehetővé teszik a célcsoport számára, hogy magas szintű szakmai tudást, kompetenciákat szerezzenek a környezetvédelem és az ökológiai gazdálkodás területén. A közvetlen munkamódszer alkalmazásával lehetőség nyílik a generációk közötti kapcsolat újbóli megteremtésére, a szakmai tudás természetes módon történő átörökítésére. A projekt megvalósítása során elérendő további célkitűzések: a nemzedékek közötti kapcsolat erősödése, az önkéntesség, a társadalmi kohézió, a természetvédelem, a kulturális örökség, az uniós állampolgárság és értékek tiszteletének növekedése.

A közvetlen projektevékenységek során 108 fő támogatása, képzése valósul meg; közvetve azonban, az eredmények terjesztése révén, mintegy 3500 fővel számolunk, akik szintén kedvezményezettjei lehetnek a projektnek.

A projekt további eredményei: kézikönyv és képzési program a környezetvédelem és a biogazdálkodás területén, mely kombinálja a hagyományos és modern oktatási módszereket (blended learning) – egyrészt előadások, gyakorlati foglalkozások, a jó gyakorlatok megosztása révén, másrészt online, az interneten elérhető tananyagok, illetve e-learning platform használatával segíti a tananyag elsajátítását. A projekteredmények elérése érdekében rendszeresen szervezünk nemzetközi értekezleteket, ahol a partnerek közösen határozzák meg a tananyag tartalmát, az oktatás módszertanát, a hagyományos és online képzés arányát.

A projekt futamideje: 24 hónap (2017. szeptember 1 – 2019. augusztus 31.)

Térkép (partnerek és helyszínek)