SHEEPSKILLS + Agricultural Practical Training in Hungary

Leonardo da Vinci
2012-1-IS1-LEO03-01871

leo_en
sheepskills-logo

A projekt összefoglalója

A projekt a Tudás Alapítvány és az Agricultural University of Iceland „Curriculum and Training for European Sheep Farmers (Sheepskills) című, innovációtranszfer típusú projektjének a folytatása.

A mobilitási projekt keretén belül négy olyan szaktanácsadó vesz részt a magyarországi tanulmányúton, akik közreműködtek a Sheepskills-projekt szakmai munkáiban. Tevékenységük – a két projektben – három részből áll: a) szakértői tevékenység a Sheepskills-projekt által létrehozott tananyag (e-learning tananyag) kidolgozásában, b) tanulmányút a magyar juhtenyésztés megismerése érdekében, c) a magyarországi tapasztalatok átadása az izlandi juhtenyésztők számára (eredmények terjesztése).

A résztvevők a kiutazás előtt előadások, műhelybeszélgetések során, illetve szakirodalmi források segítségével megismerkednek a magyar juhtenyésztés helyzetével, kihívásaival, továbbá Magyarország történelmével, kultúrájával, természeti értékeivel. A tanulmányút programjában előadások, találkozók, teleplátogatások szerepelnek, ami része a közreműködő szaktanácsadók szakmai továbbképzésének (Sheepskills-tanfolyam: http://sheepskills.eu).

A projekt futamideje: 12 hónap (2012. augusztus 1 – 2013. július 31.)