Vision in Action

A projekt összefoglalása

A „Vision in Action” egy szabadtéri ifjúsági csereprogram, amelyet a Social Hackers Academy szervez a görögországi Argoszban augusztus 26. és szeptember 3. között, amelyen 7 országból (Lettország, Magyarország, Ausztria, Románia, Portugália, Spanyolország és Görögország) 36 fiatal vesz részt.

A projekt a szociális vállalkozások alapvető ismereteinek átadására irányul. Az ilyen típusú vállalkozásokban a vállalkozó innovatív megoldásokat alkalmaz, amely terméket vagy szolgáltatást kínál különböző társadalmi problémák kezelésére. Ez a fajta tevékenység eszközöket és lehetőségeket kínál a fiataloknak, akik törekvéseikkel, kezdeményezőkészségükkel, ötleteikkel hozzájárulnak a társadalmi változásokhoz.

Célkitűzések

• A szociális vállalkozások potenciális eszközeinek és lehetőségeinek bemutatása.
  • Vitafórum létrehozása, ahol a különböző országokból származó fiatalok megvitatják a szociális vállalkozások szakmai tudnivalóit és bemutatják egymásnak saját ötleteiket.
  • Érzékenység kialakítása a társadalmi kérdések felismerésére és kezelésére.
  • Az Európai Unió értékeinek támogatása, egymás kultúrájának megismerése és értékelése, az előítéletek lebontása.

Koordinátor

Magyar partner

Tudás Alapítvány
Hódmezővásárhely
Palotás János (kapcsolattartó)

Résztvevők

• Balogi Zoltán
  • Bódai Eszter
  • Bódai Zsófia
  • Vajnai Viktória Angéla
  • Varró Balázs Marcell

Helyszín: Argos – Hopeland (Görögország)
Időpont: 2021. augusztus 26 – szeptember 3.

Tájékoztató a résztvevőknek

A projekt futamideje: 12 hónap (2021. április 30 – 2022. április 29.)

————————————————————————————————————————————————————————————————

gr