



Agenda

Sheepskills Germany Meeting

Fri. 28Th – Mon. 31st January 2011

Remarks of the project leader:

Homework before the meeting:

All partners put at least one course on our Sheepskills platform, and ask for help from Michael and Beate if somethings are difficult. If we all do this it is possible to use the meeting in Germany as effective as possible, and solve "all" technical questions about the platform once and for all...

Also all partners have to bring with them to our meeting documents that show the activities until now; signed papers from participants from meetings and courses. We need this for our reports.

Prepare a short summary of the project status information:

It is important that we see plans to get 100 sheep farmers active in our project, in Iceland, Turkey, Hungary and Denmark. The goal for every country is to get at least 100 to sign in to our Sheepskills platform and take active part in our courses, and of those 20-30 very active and functioning like mentors for others in the target group.





Agenda

Sheepskills Germany Meeting

Fri. 28Th – Mon. 31st January 2011

28.01.2011	19.30	Arrival (transfer from Hamburg to the hotel by mini bus) Welcome Dinner (hosted by LEADING INTERACTIVE)
29.01.2011	until 8.30	Breakfast
	8.30	Transfer to the meeting location
		- short visit of the farm – depending on the weather (20mins)
	8.50	- Welcome speech (by Beate and Ragnhildur - 10mins)
	9.00	- Project status in each implementing country (all partners - 10mins each)
	10.00	- Organisational and financial issues (Ragnhildur and Tedda - 30mins)
	10.45 - 21.00	Trip to the "Lüneburger Heide" with following activities: - Bus transfer (30-45mins)
	11.30	- Meeting shepherd Mr Beuße, discussion about traditional shepherding and sheep-keeping (90mins)
	13.00	- small lunch in a sheep stable, which was restored to an event location (30mins)
	13.30	- Visit of the farm "Theeshof" where traditional goods are made of sheep-wool (hand-crafted) (60mins)
	14.45	- Coffee break at a local coffee around the corner. (45mins) Traditional buckwheat cake is served.
	15.45	- Continuing to the nature conservation farm "Tütsberg", which is organising the conservation of the "Lüneburger Heide". They have 6 big flocks and 5200 acres of land they conserve. (60mins)
	17.00	- Visit of a farm shop where regional goods can be bought, like honey, local (sheep-)saussage, ham, fruits and vegetables. (30mins)
	18.00	- Finally, dinner at restaurant "Ramster":
		Regional menu, with local lamb (Heidschnucke) as main course, traditional
		dessert and snaps.
		- Transfer back to the hotel
		Taking a sun-downer at the bar.





Agenda

Sheepskills Germany Meeting

Fri. 28Th – Mon. 31st January 2011

30.01.2011	until 9.00	Breakfast
	9.00 - 9.10	Transfer to the meeting location (10 mins)
	9.15 -12.30	Project Work
		- Presentation and review of the course templates (all partners)
	9.45	- Step-by-step demonstration how to use the templates to set up
		a course on the e-learning platform (Michael)
		Here it is important that partners have done their homework and
		can use this possibility to get every problem solved.
	10.15	Coffee break
	10.25	- Hands-on session: Setting up my own course
		assisted by Michael (all partners)
	12.30 - 14.00	Lunch at a restaurant nearby
	14.00 - 18.00	Project Work
		- Hands-on session: Learning how to manage a course (Beate/Michael)
		Partners will show their course that they have put on
		Sheepskills.eu and their learning methods.
	15.00	- Questions and answers concerning the courses (all partners)
	16.00	Coffee break
	16.30	- Sheepskills roadmap: Next steps in the project (Ragnhildur)
	17.00	- Any other issues that need discussion (Ragnhildur, Tedda, all partners)
		It is important that every partner tells the group about their plan to tell
		other target groups and other countries about our Sheepskills project.
	17.30	- Planning the final meeting in Iceland (Ragnhildur, Tedda)
	18.00	Transfer back to the hotel (refresh in the hotel room)
	19.30	Dinner in the hotel's restaurant

Departures

31.01.2011