Visegrad National Music Portraits

A projekt fő célkitűzése a visegrádi országok híres zeneszerzőinek bemutatása – a négy ország nemzeti kultúrájának és zenei örökségének támogatása érdekében – hivatásos és amatőr művészek közreműködésével szervezett kulturális események (workshopok és koncertek) révén.
A projekt futamideje alatt egy – négy részből álló – koncertsorozatot szervezünk a lengyelországi Nysa városában, melynek mindegyik estéjén szólisták és zenei együttesek fogják bemutatni a hallgatóságnak egy-egy visegrádi ország (Szlovákia, Lengyelország, Magyarország és Csehország) klasszikus zeneszerzőinek műveit.

A projekt részletesebb bemutatása

Minden nemzet büszke nagy zeneszerzőire, akiknek munkái az egész világon ismertek.
A projekt során a visegrádi országokból érkezett szólisták és együttesek (szimfonikus és kamarazenekarok) közreműködésével szervezünk egy koncertsorozatot, mellyel a fellépők – nemzeti zeneszerzőik műveinek bemutatásával – a négy szomszédos ország sajátos zenei portréját is megfestik a hallgatóság számára.
Minden koncert előtt műhelybeszélgetéseket szervezünk, melyek révén a négy országból érkező amatőr zenészek (főként zeneiskolai növendékek) tanulhatnak a jelen lévő hivatásos művészektől, akik megosztják velük tapasztalataikat, és egyúttal mélyebben bemutatják nekik saját országuk zenei kultúráját, híres nemzeti zeneszerzőit és műveiket.

A workshopok és koncertek tervezett időpontja:

Helyszínük: Nysa, Lengyelország