Előkészítő látogatás (Hódmezővásárhely, Magyarország)

A projekt összefoglalása

Célok

“Grundtvig / Tanulási kapcsolatok” projekt előkészítése

A látogatás célja: együttműködés és partneri viszony kialakítása Magyarország, Litvánia és Lengyelország népművészei között. Országainknak gazdag kézműves hagyományai vannak, és nagy tisztelet övezi mind a három országban a kulturális örökséget. Sajnálatos módon számos technika művelése egyre ritkább és ritkább, és bizonyos tevékenységek szinte eltűnnek.
Az előkészítő látogatás eredményeként létrejövő „Tanulási kapcsolatok projekt” tapasztalatcseréi alkalmat teremtenek a partnerországok népművészei számára, hogy megismerjék egymás munkáját, eredményeit, alkalmazott technikáit, módszereit. Lehetőség nyílik számukra – egymás országainak meglátogatása során –, hogy idegen közönség előtt mutassák be művészetüket. Az együttműködés nemcsak megismerteti más országok közönségével saját, illetve városuk, régiójuk népművészetét, de alkalmat teremt arra is, hogy a szerzett tapasztalatok révén gazdagodjon saját kreativitásuk.

Résztvevők:

1. Gminny Ośrodek Kultury w Chełmcu z siedzibą w Klęczanach, Klęczany (Lengyelország)

2. Tudás Alapítvány, Hódmezővásárhely (Magyarország)

Szakmai program:

Helyszín: Hódmezővásárhely (Magyarország)
Időpont: 2009. szeptember 25-27.

p1020404p1020425p1020433p1020440p1020501

————————————————————————————————————————————————————————————————