Szakmai látogatás (M1) – Izland

A Tudás Alapítvány (FK) 3 munkatársa vesz részt a látogatáson.
Fogadó intézmény: Icelandic Tourism Research Centre (ITRC)
A látogatás időpontja: 2017. május 28 – június 3.

A látogatás célja:

1. A Tudás Alapítvány (FK) és az Icelandic Tourism Reserach Centre (ITRC) bemutatkozása, egymás szervezeteinek megismerése. A látogatás során az ITRC mellett megismerkedünk az University of Akureyri (ANUK) és a Hólar University College (HUC) turizmusban betöltött szerepével is.

2. Új projektek előkészítése (EEA Grants, Erasmus+ KA1, KA2: mobilitás, startégiai partnerség stb.)

Az új projektek lehetséges célkitűzései:

• egészség- és wellness-turizmus;
  • online szállásközvetítő szolgáltatások (home hosting, Airbnb stb.);
  • állatok és turizmus;
  • szabadtéri kikapcsolódás és kalandturizmus.

A fenti szakterületek izlandi és magyarországi helyzetét figyelembe véve megvizsgáljuk, hogy a fentiek közül mely területeken tudunk a jövőben együttműködni, milyen új projektek generálhatók a partnerek meglévő tapasztalatai alapján.

3. Ismerkedés az izlandi turisztika és turisztikai szak- és felsőoktatás helyzetével. Adatokat, információkat gyűjtünk az izlandi turizmusról és a turisztikai szak- és felsőoktatás helyzetéről. Találkozunk a turisztikai szakképzés kulcsszereplőivel, tájékoztatjuk őket a magyarországi és Csongrád megyei szakképzés helyzetéről, intézményeiről és az együttműködés lehetéségeiről.

4. Intézmények, farmok, turisztikai célpontok, szolgáltatóhelyek meglátogatása. Az ITRC, a HUC és ANUK telephelyein kívül meglátogatunk különböző farmokat, cégeket, intézményeket, szervezeteket annak érdekében, hogy minél mélyebben megismerjük az izlandi turizmus szolgáltatásait és a turisztikai oktatást.

A látogatás eredményeit közzéteszünk a Tudás Alapítvány honlapján. Tájékoztatjuk a Csongrád megyei turisztikai szakképzés szereplőit tapasztalatainkról, a pályázati együttműködési lehetőségekről, hozzálátunk az új projektek tervezéséhez.