Résztvevők

A projekt logója

Research the Culture of Peace in Youth People’s View

A “béke kultúrájának” megfogalmazása fiatalok véleményének tükrében:

• A fiatalok véleményének megismerése az erőszak, illetve a béke kultúrájának fogalmáról különbözö országokban, ahol az erőszak és az egymás közötti konfliktusok különböző formában jelentkeznek
  • A fiatalok gondolatainak megismerése, őszinte véleménycserék kialakítása arról, hogy személyes cselekedeteikkel miként járulhatnak hozzá az egyének a béke kultúrájának elterjedéséhez
  • A béke, remény, együttműködés stb. pozitív fogalmainak elfogadtatása a fiatalokkal, egyúttal arra bíztatni őket, hogy érvényesítsék ezen értékeket saját életükben
  • Annak az érzésnek a felkeltése a fiatalokban, hogy a jövő megváltoztatható, ha magukévá teszik a felsorolt értékeket
  • A több országon átívelő felmérés eredménye alapja lehet újabb együttműködések, projektek kialakításának, működtetésének

A kutatás módszere igen egyszerű, első lépésként magában foglal egy rövid interjút (10 perc) a felmérésben közreműködő fiatalokkal. Ezután a fiatalok műhelybeszélgetése(ke)n  vesznek részt, ahol részletesen megbeszélik, megtárgyalják, miként lehet kiteljesíteni a „béke kultúráját” a társadalom minél szélesebb rétegeire.